Konservator eller conservation scientist med speciale i antik polykromi

Ny Carlsberg Glyptotek søger en konservator eller conservation scientist til museets forskning indenfor antik polykromi. Stillingen er tidsbegrænset til 1 år og 6 måneder.

Om jobbet
Vi tilbyder et alsidigt og spændende job på et af Københavns ældste kunstmuseer med en unik samling af antik skulptur. Du vil blive en del af museets tværfaglige forskningsprojekt, som fokuserer på antikkens polykromi, dvs. bemalingen af antik kunst og arkitektur.

Gennem de sidste mere end 15 år er der udført forskning i antik polykromi på Ny Carlsberg Glyptotek på højeste internationale niveau. Museet søsatte denne store satsning med projektet Tracking Colour (2008-2013) og efterfølgende projektet Transmission and Transformation (2014-2017). Disse blev efterfulgt af det nuværende projekt Sensing the Ancient World: The Invisible Dimensions of Ancient Art (2018 – 2021).

Dit arbejdsområde vil være at undersøge og dokumentere den oprindelige bemaling (polykromi) på udvalgte værker i Glyptotekets samlinger.

 

Arbejdsopgaver
Du forventes at udarbejde rapporter for hvert enkelt undersøgt værk, hvori analyseresultaterne dokumenteres og fortolkes i samarbejde med projektlederen.

Det forventes desuden, at du bidrager til at publicere forskningsresultaterne på højeste internationale niveau samt til at styrke museets internationale forskningsprofil ved deltagelse i udvalgte konferencer og forskningsnetværk.

Endelig vil dine arbejdsopgaver omfatte digitale rekonstruktioner af udvalgte undersøgte værker. Dette vil foregå i tæt samarbejde med projektleder samt grafisk designer.

 

Kvalifikationer
scient.cons.-uddannelse eller lignende. Relevante, dokumenterede erfaringer er nødvendige.

  • God til at arbejde selvstændigt og til at organisere egne opgaver samt overholde deadlines.
  • Evne til at samarbejde tværfagligt, f.eks. med arkæologer, konservatorer, fotografer, kemikere, geologer og fysikere.
  • Mestrer engelsk både skriftligt og mundtligt på akademisk niveau.

I øvrigt ser vi gerne, at du har:

  • Erfaring indenfor antik polykromi, helst i museumsregi.
  • Erfaring med non-invasive analysemetoder såsom VIL, UVF, og hXRF samt FTIR og Raman spektroskopi.
  • Erfaring med Photoshop.

Løn- og ansættelsesvilkår
Den ugentlige arbejdstid er 37 timer. Stillingen er tidsbegrænset til 1 år og 6 måneder.

Løn- og ansættelsesvilkår følger den gældende statslige overenskomst for akademikere i staten

Arbejdssted: Tietgensgade 25, 1556 København V.

Stillingen ønskes besat fra 15. januar 2021 eller snarest derefter.

Ansøgning
Vi skal have modtaget din ansøgning, CV, dokumentation på uddannelse, anbefalinger fra tidligere ansættelsessteder (højst tre) samt evt. yderligere relevante bilag senest fredag d. 6. november kl. 24.00.

Ansøgning sendes pr. mail til job@glyptoteket.dk. Skriv ”medarbejder til antik polykromi” i emnefeltet.

Kort om Ny Carlsberg Glyptotek
Ny Carlsberg Glyptotek blev grundlagt i 1888 af brygger Carl Jacobsen. Museet rummer store samlinger af kunst og oldtidsskatte i verdensklasse og har til huse i enestående fredede bygninger midt i København. Museet er en selvejende institution, som modtager driftsstøtte fra Staten og fra Ny Carlsbergfondet. Museet har ca. 120 medarbejdere og i 2019 var der godt 500.000 besøgende. Læs mere på www.glyptoteket.dk.

Vil du vide mere?
Har du spørgsmål til jobbet, kan du kontakte seniorforsker Cecilie Brøns: E-mail: cebr@glyptoteket.dk

Telefon: Mandag til fredag i tidsrummet 14-15 på følgende tlf. nr: +45 3341 8143

www.Trackingcolour.com

 IT-supporter

På Glyptoteket har vi digitalt vokseværk, og vi søger derfor en IT-supporter på deltid (studentermedhjælp) til tiltrædelse snarest.

Dine arbejdsopgaver relaterer sig primært til helpdesk-funktion, drift, administration og vedligehold af godt 80 brugere/klienter på Windows  10. Erfaring med brugersupport i Windows-miljø og kendskab til administration af AD, Hyper V, Windows 2016-servere, Office 365, Exchange og printere er en stor fordel. Derudover vil erfaring med Apple produkter som iPhone, Mac og iPads også være en fordel.

Din daglige leder vil være Glyptotekets IT Manager.

Vi lægger vægt på, at du som person er udadvendt, ansvarsbevidst, selvstændig og har gode samarbejdsevner. Stillingen kræver, at du taler flydende dansk.

Løn- og ansættelsesvilkår

Løn- og ansættelsesforhold  er i henhold til gældende overenskomst eller efter individuel aftale.

Arbejdsstedet er Ny Carlsberg Glyptotek, Dantes Plads 7, 1556 København V.

Arbejdstiden er 15 timer ugentligt fordelt på 3 dage á 5 timer. Tiltrædelse: snarest

Ansøgning
Vi skal have modtaget din ansøgning, CV, dokumentation for bestået uddannelse samt evt. relevante bilag senest den 8. oktober 2020 kl. 12. Ansøgningen sendes på mail til job@glyptoteket.dk med IT supporter i emnelinjen.

Om Ny Carlsberg Glyptotek
Ny Carlsberg Glyptotek er et internationalt museum med en stor permanent kunstsamling fra antikken til i dag. Museet er en selvejende institution, som modtager økonomisk støtte til drift dels fra Staten og dels fra Ny Carlsbergfondet. I alt har museet 120 medarbejdere. Glyptoteket havde i 2019 godt 515.000 besøgende. Læs mere på www.glyptoteket.dk.

Vil du vide mere?
Har du spørgsmål til stillingen, kan du kontakte: Mikael Ipsen på mi@glyptoteket.dk

Organisationen

På denne side kan du læse om organisationens opbygning samt finde kontaktoplysninger på Glyptotekets medarbejdere.

Samlingerne

Samlingerne rummer over 10.000 kunstværker og arkæologiske genstande og tilbyder stadig nye vinkler på liv, kultur og civilisation gennem 6.000 år.

Historie

Ny Carlsberg Glyptotek er stiftet af brygger Carl Jacobsen (1842-1914), en af 1800-tallets store industrimagnater og til dato den største danske kunstmæcen.