Kom i forårshumør på Glyptoteket. Tag forskud på varmen i særudstillingen Amarna – Solgudens by, og mærk fortidens solstråler i selskab med farao Akhenaten og dronning Nefertiti. Nyd også de smukke blomster og planter i den frodige Vinterhave.

Vi byder også inden for i den nyåbnede særudstilling Bag facaden – opdag Glyptotekets arkitektur. I udstillingen får du historien om Glyptotekets arkitektur og et væld af gode fortællinger om mosaikker, marmor og de smukkeste akvareller og sirlige arkitekttegninger.

Køb billet

Gratis entré for børn under 18 år.

Særudstilling: Bag facaden

Glyptotekets bygning er museets allerstørste værk. Det står som et monument i hjertet af København og skaber en helt særlig ramme for museets antikke og 1800-tals kunstværker. Men hvilke fortællinger gemmer sig bag facaderne på den ikoniske bygning fuld af marmor, mosaikker og farver?

I udstillingen kommer du med ind bag de rigt udsmykkede facader og får indblik i, hvordan arkitekterne arbejdede, hvilke tanker der ligger bag arkitekturen, og hvordan det var at arbejde for brygger Carl Jacobsen, der havde mange holdninger til, hvordan bygningerne skulle se ud.

Mærk marmoret, prøv kræfter med mosaikhåndværket og se smukke akvareller og sirlige tegninger fra arkitekternes egne hænder.

Særudstillingen Bag facaden – opdag Glyptotekets arkitektur kan ses frem til 19. november.

Særudstilling: Amarna

Tag med på en rejse til oldtidens Ægypten, hvor magi og dyreguder spiller en afgørende rolle i samfundet.

Året er 1350 før vores tidsregning. Da Farao Akhenaten overtager magten, gør han op med de gamle guder og dikterer en ny religion. Solguden Aten skal nu være den eneste tilladte gud, og kongeparret, Akhenaten og hans dronning Nefertiti, anlægger dertil en storslået ny by, der i dag kendes som Amarna.

Særudstillingen Amarna – Solgudens by kan ses frem til 20. august.

Med børn

Familieomvisninger
Hver søndag formiddag kl. 11-12 kan børn og deres voksne komme på en gratis sanselig familieomvisning. Her skal I på en opdagelsesrejse i museets sale og lytte til forunderlige fortællinger.

28. maj: Tegning og historier

På egen hånd
Tag en af vores vores Glypto-lege med i hånden og oplev kunsten og huset på nye måder. I kan også finde vores lyttestationer på museet. Lyt og tag med på en sanselig lydrejse gennem tiden.

Husk at børn og unge under 18 år altid får gratis entré til museet.

Den lille salon

I Den lille salon kan du opleve en mindre temaudstilling om Edgar Degas’ Lille danserinde, 14 år, der for nylig har fået et nyt, rekonstrueret balletskørt.

Udstillingsrummet præsenterer det ikoniske værk og fortæller historien om tilblivelsen af skørtet og Degas’ berømte skulptur.

Omvisninger

Hver søndag kl. 14-15 kan du komme med på en omvisning på museet.
Omvisningen er gratis, når entréen til museet er betalt.

28. maj kl. 14: Amarna – Solgudens by
28. maj kl. 15.30: Amarna – Solgudens by

Amarna - Solgudens by

Tag med tilbage i tiden til oldtidens Ægypten og hør den fascinerende historie om den storslåede by, Amarna.

Årskort

Et helt års adgang til de fantastiske samlinger, de mange særudstillinger, arrangementer og den smukke Vinterhave.

Kalender

Se alle de spændende aktiviteter og arrangementer, som Glyptoteket byder på i årets løb.