Kom i forårsstemning med farverige, franske malerier og en pause under palmerne på Glyptoteket.

På museet kan du se stærke portrætter og nøgenstudier af selvsikre kvinder i særudstillingen Suzanne Valadon – model, maler, rebel og nyde forfriskninger i museets café Picnic.

I maj fejrer vi museets 125-års jubilæum. I den anledning giver vi 20 % rabat på køb af årskort og årskortforlængelse.

Find alle arrangementer i kalenderen, og læs mere om museets udstillinger her.

 

Køb billet

Gratis entré for børn under 18 år.

Se åbningstider her.

Franske mesterværker

Nu kan du igen opleve en af Danmarks fineste samlinger af fransk kunst!

Se eller gense de efterspurgte mesterværker af blandt andre Morisot, Monet, van Gogh, Renoir, Manet, Courbet og Rousseau i museets samling af fransk maleri.

Du kan også se den mindre temaudstilling Den lille salon – Paul Gauguin og den danske forbindelse, der sætter fokus på den franske kunstner Paul Gauguins ophold i København (1884-1885) og hans danske hustru, Mette Gauguin (f. Gad).

Arrangementer

Holten og Albeck – at skabe sig selv
Lørdag 28. maj kl. 14 – 15
Oplev den feministiske aktivist og debattør Emma Holten og komponist og performer Jeanett Albeck i en samtale om at finde og skabe sig selv – som menneske, debattør, kunstner – og kvinde.
Læs om arrangementet her.

Picnic på taget

Nyd udsigten til byens tårne og tage med en læskende iskaffe, snacks eller et godt glas i hånden, når Picnic åbner en pop-up café på tagterrassen.

Åbningstider:
Lørdag og søndag kl. 10-16 i maj og juni
Fra 1. juli åbent tirsdag-søndag kl. 10-16 til og med 28. august.

Bemærk: lukket i tilfælde af dårligt vejr. Adgang til tagterrassen via trapper eller elevator.

Omvisninger

Hver søndag kan du komme med på spændende omvisninger. Vi tilbyder omvisninger i særudstillingerne, de faste samlinger og for børn.

Søndag formiddag kan børnefamilier komme på en sanselig og undersøgende familieomvisning. Her skal vi på en opdagelsesrejse i museets rum og sale med rolig musik i ørerne.

Omvisningerne er gratis, når entréen til museet er betalt.

Opera performance

Glæd dig til at opleve genopsætning af den populære opera-performance DRYPPPENDE STOF – Sapfos fragmenter, der sidste sommer var totalt udsolgt.

Forestillingen er baseret på Mette Moestrups gendigtning af den ikoniske græske digter Sapfo, hvis digte efter tusindvis af år stadig er lige aktuelle med temaer som grænseløs kærlighed, erotik og queer-fællesskaber.

Spilletider: 2. juni – 11. juni.

Lyt!

Lyt til verdens bedste historier på Glyptoteket!

Vi sætter for alvor lyd til kunsten med nyetablerede lyttestationer til børn og voksne, der gennem sanselige audiooplevelser formidler museets kunst, historie og arkitektur.

Bliv blandt andet klogere på amazonekrigere, magiske hieroglyffer og hvordan man balsamerer en kat. Hent en lille oversigt i billetsalget og find lyttestationerne i udstillingssalene.

Lydformidlingsprojektet Lyt! er støttet af Bikubenfonden.

Arkitektur

Gå på opdagelse i Glyptotekets arkitektur med museets egen app.

Museets storslåede arkitektur har alle dage været med til at gøre museet til en helt særlig oplevelse. Det fredede bygningsværk er en collage af arkitektoniske stilarter, stemninger og sanseindtryk, der byder på et væld af gode fortællinger.

Læs eller lyt til arkitekturguiden i Glyptotekets app. Hent den i App Store eller Google Play.

Aktuel særudstilling

Oplev særudstillingen om den franske kunstner, Suzanne Valadon, der trodsede svære odds for at blive en succesfuld maler.

Årskort

Et helt års adgang til de fantastiske samlinger, de mange særudstillinger, arrangementer og den smukke Vinterhave.

Kalender

Se alle de spændende aktiviteter og arrangementer, som Glyptoteket byder på i årets løb.