Som voksen er du med i aktiviteterne sammen med dine børn, når du tager dem med på Glyptoteket. Vi vil gerne have, at I deler oplevelsen, for vi tror, at børn og voksne kan have stor glæde af hinanden i mødet med vores samling og vores fantastiske hus.

Arrangementer for børn

Hver søndag formiddag kan børnefamilier komme på en sanselig og undersøgende familieomvisning. Her skal vi på en opdagelsesrejse i museets rum og sale med rolig musik i ørerne. De gratis børnefamilieomvisninger Tegning og historier og Se med hele kroppen er for børn fra 5 år. Find alle omvisninger og arrangementer for børn i vores kalender.

Vinterferieaktivitet for børn og voksne i uge 7 og 8
I vinterferien bliver Glyptotekets Festsal omdannet til et duftende, spirende og eventyrligt lydlandskab med dansende blomstervæsner og en himmel af store tekstilblomster. Få en meditativ, sansemættet og musikalsk oplevelse for hele familien, når Glyptoteket inviterer ind i den hemmelige have. For børn fra 5 år og opefter samt deres voksne. Læs mere om Den Hemmelige Have her.

Glypto-lege

Må man lege på Glyptoteket? Ja!

Vi har udviklet vores egne Glypto-lege, som handler om at opleve kunsten og huset på nye måder, få ro på, koncentrere sig og måske få et godt grin. Både børn og voksne kan være med.

Print en eller flere af legene ud hjemmefra, eller find legene på papir i museets billetsalg.

Vi glæder os til at byde jer velkommen. Huset og kunsten er til jer.

Glypto-legen Den Store Findeliste (download PDF)

Glypto-legen Turen til Herkules (download PDF)

Glypto-legen Din Egen Vej (download PDF)

Glypto-legen Fem steder lægger op til samtale om forskellige steder på skulpturernes og jeres egne kroppe (download pdf)

Glypto-legen En trekant for øjet går ud på at finde skjulte trekanter i skulpturerne (download pdf)

Der er lidt for enhver smag, og legene er designet, så I kan tilpasse dem efter børn og forældres egne behov. Find legene i pdf’er her eller printet på museet.

Husk, at børn under 18 kommer gratis ind på Glyptoteket.

Lydfortællinger

Lyttestationer
Kunst skal ikke kun ses. Kunst skal høres, føles og opleves. Rundt omkring i Glyptotekets sale findes 18 forskellige lyttestationer for børn og voksne, der tager jer med på en sanselig lydrejse gennem tiden.

I lyttestationerne for børn inviteres familiens yngste til at tage hovedtelefoner på og føle marmor, mærke malingen på malerierne eller få svar på, hvordan man balsamerer en kat. Find en lille kortguide til lyttestationerne i billetsalget på museet.

Podcast
Glyptoteket skruer op for en verden af lyd, når vi med lydeffekter og musik fortæller de ret så løjerlige græske myter i lydfortællinger for børn.

Verdens skabelse og de græske guders fødsel
De gamle grækere havde en ret fascinerende og mærkelig fortælling om, hvordan verden blev skabt. Her kan du og din familie høre den genfortalt med lydeffekter og musik skabt af komponist Halfdan E.

Det er en historie for både øjne, ører, ben og arme. Børn og voksne får mulighed for at træde ind i en verden af lyd, og hvis I har lyst, kan I lave forskellige bevægelser til historien. Der er plads til grin og gru, når Zeus skal undgå at blive spist af sin far. Vi skal finde ud af, hvordan verden blev skabt og det hele begyndte.

Det er for børn i alderen ca. 5-10 år.

Komponist: Halfdan E.
Indtaling: Christina Lundov

Perseus og Medusa
Lyt til den blodige og besynderlige myte om Perseus og Medusa. Det er en historie om den opfindsomme græske helt Perseus og hans modstander Medusa med de helt igennem hæslige slangekrøller her fortalt med lydeffekter og musik.

Det er for børn i alderen ca. 5-10 år.
Komponist: Halfdan E.

Mordet på Cæsar
I Mordet på Cæsar kan I høre historien om et af verdenshistoriens mest berømte mord, når den fortælles for børn i alderen 6 til 12 år, deres voksne og mindre søskende med stærke nerver.

Støttet af:

Video: Stefan og statuerne

Glyptoteket er fyldt med smukke gamle statuer. Fint nok, men hvordan laver man en statue? Hvem er de? Og hvorfor er mange af dem gået helt i stykker?

I denne miniserie drøner Stefan rundt på Glyptoteket og prøver at give gode svar på gode simple spørgsmål. Der er grin og skøre indfald, viden og ideer til, hvad I kan snakke om og kigge efter, når I er på Glyptoteket.

Episode 1: Hvem er statuerne?
På Glyptoteket kan man møde en statue af Odysseus, der var tyve år om at komme hjem til sin kone, og en farao med kunstigt skæg, der påstår, at han stadig er i live. Her fortæller Stefan, hvordan man kan kende alle de skøre stenmennesker, når man kommer ind på museet.

Episode 2: Hvorfor er statuerne gået i stykker?
Børn stiller mange gode spørgsmål, når de er på Glyptoteket. Her forsøger Stefan at forklare, hvad der er sket med de mange statuer, der har mistet arme, ben og hoveder osv. Hvordan så de ud engang, og er det rigtigt, at de havde farver allesammen?

Episode 3: Hvordan laver man en statue?
Næsten alle Glyptotekets statuer er lavet af sten, men hvordan former man overhovedet en sten? Hvor svært er det? Se her, hvordan Stefan klarer sig som billedhugger.

 

Udstillinger

Udstillingerne indeholder både kunstværker og arkæologiske genstande og tilbyder nye vinkler på liv, kultur og civilisation gennem 6.000 år.

Museumscaféen Picnic

Picnic serverer moderne mad, kaffen er hjemmeristet, og det hele er skabt med omtanke.

Kalender

Se alle de spændende aktiviteter og arrangementer, som Glyptoteket byder på i årets løb.