Usynlig arkæologi – lyde, lugte og farver i antik skulptur

/ 09. september 2021
kl. 19.30 - 20.30

Tag på en lydelig og sansemættet rejse tilbage til antikken, hvor skulpturerne var bemalede og iklædt tekstiler, smykker og duftede af parfume. Skulpturerne udsmykkede pragtvillaer, blev tilbedt i templerne eller stod til skue på byens livlige pladser. Med et specialdesignet lydspor i ørerne og rosenduftende tekstiler i hænderne indvies du i de usynlige historier, som de nu hvide marmorskulpturer bærer med sig.

Lydforestillingen er baseret på seniorforsker og klassisk arkæolog, Cecilie Brøns’ arbejde og udviklet af filminstruktør Sun Hee Engelstoft og lyddesigner Peter Albrechtsen.

SUN HEE ENGELSTOFT er fotograf og dokumentarinstruktør. Engelstoft er bl.a. kendt for den anmelderroste dokumentarfilm ’Forglem mig ej’ (2019).

PETER ALBRECHTSEN er uddannet tonemester og prisvindende lyddesigner på en lang række spillefilm i Danmark og Hollywood.

CECILIE BRØNS er klassisk arkæolog og en af verdens førende forskere i den sanselige oplevelse af antik skulptur; hvordan den er blevet hugget, bemalet og iklædt tekstiler, smykker og smurt med parfume. Derudover arbejder hun med, hvordan skulpturerne blev oplevet af den antikke beskuer – hvilke lyde, hvilke dufte og hvilket liv, skulpturerne var omgivet af.

Projektet er støttet af Bikubenfonden og Carlsbergfondet.
Arrangementet er en del af historie- og kulturfestivalen Golden Days, som i år fokuserer på antikken.

Pris
Billetten inkluderer entrébillet til museet hele dagen. I Picnic kan du spise lækker aftensmad eller nyde gode glas. Husk at reservere bord her.

Voksne: 145 kr.
Under 27/studerende med gyldigt studiekort: 115 kr.
Årskortholder/under 18 år: 30 kr.

Billetter købes via Billetto her.
Billet giver adgang til hele Glyptoteket på dagen.
Billetter refunderes ikke, men må gerne gives videre.

Køb dit årskort her, og få fri entré til Glyptotekets udstillinger og udvalgte arrangementer.

Retningslinjer ifm. covid-19

  • Gæster på 15 år og derover skal kunne fremvise et gyldigt coronapas eller negativt testresultat (max 72 timer) samt identifikation i form af pas, kørekort, sundhedskort eller andet offentligt udstedt ID. Læs mere om krav til dokumentation her.
  • Glyptoteket overholder regeringens til den tid gældende retningslinjer for sikkerhedsafstand og forsamlingsloft.

Du kan læse mere om Glyptotekets håndtering af covid-19 her.

Udstillinger

Udstillingerne indeholder både kunstværker og arkæologiske genstande og tilbyder nye vinkler på liv, kultur og civilisation gennem 6.000 år.

Årskort

Et helt års adgang til de fantastiske samlinger, de mange særudstillinger, arrangementer og den smukke Vinterhave.

Museumscaféen Picnic

Picnic serverer moderne mad, kaffen er hjemmeristet, og det hele er skabt med omtanke.