Usynlig arkæologi – Dianakultens mysterier

/ 15. september 2022
kl. 19.30 - 20.30

Stå ansigt til ansigt med jagt- og frugtbarhedsgudinden Diana, når du i en musikalsk performance lecture indvies i Dianakulten, som den tog sig ud for 2.500 år siden i antikkens Rom.

Skuespiller Camilla Lau og Valby Vokalgruppe optræder live på aftenen. I sammenspil med et specialdesignet lydspor skabes en forestilling, hvor alt det, der er forsvundet fra den antikke verden – lyde, lugte og farver – genskabes for en enkelt, magisk aften på Glyptoteket.

Lydforestillingen er baseret på arkæolog Cecilie Brøns’ forskning og udviklet af filminstruktører Sun Hee Engelstoft og Ina Lindgreen samt lyddesigner Peter Albrechtsen. Musikken er skabt af Valby Vokalgruppe, der sammen undersøger, hvad det er muligt at gøre med stemmen, og bevæger sig gennem trancelignende rytmiske mønstre, smukke melodier, improvisationer og helt stramme kompositioner.

VALBY VOKALGRUPPE
Valby Vokalgruppe består af Lil Lacy, Cæcilie Trier og Anja Jacobsen. Musikken er komponeret af Anja Jacobsen ud fra Glyptotekets forskning og professor Armand D’Angours arbejde med antikkens musik. Han har bl.a. rekonstrueret et af de tidligst kendte partiturer af Athenaeus Paean (127 fvt.), indhugget i sten, samt melodien til Euripides’ Orestes-kor.

CAMILLA LAU er skuespiller og har tidligere spillet med i Kastanjemanden, Herrens Veje og Journal 64.

SUN HEE ENGELSTOFT er fotograf og dokumentarinstruktør. Engelstoft er bl.a. kendt for den anmelderroste dokumentarfilm ’Forglem mig ej’ (2019).

INA LINDGREEN er filminstruktør og sanger – bl.a. kendt fra bandet Darkness Falls.

PETER ALBRECHTSEN er uddannet tonemester og prisvindende lyddesigner på en lang række spillefilm i Danmark og Hollywood.

CECILIE BRØNS er klassisk arkæolog og en af verdens førende forskere i den sanselige oplevelse af antik skulptur; hvordan den er blevet hugget, bemalet og iklædt tekstiler, smykker og smurt med parfume. Derudover arbejder hun med, hvordan skulpturerne blev oplevet af den antikke beskuer – hvilke lyde, hvilke dufte og hvilket liv, skulpturerne var omgivet af.

Vær opmærksom på, at du som gæst får høretelefoner på, og der vil være parfume i salen.

Tak for generøs støtte

Pris
Voksne: 145 kr.
Under 27/studerende med gyldigt studiekort: 115 kr.
Årskortholder/under 18 år: 30 kr.

Billetter købes via Billetto her.
Billetten inkluderer entrébillet til museet hele dagen. I Picnic kan du spise lækker aftensmad eller nyde gode glas. Husk at reservere bord her.

Billetter refunderes ikke, men må gerne gives videre.

Køb dit årskort her, og få fri entré til Glyptotekets udstillinger og udvalgte arrangementer.

 

 

Udstillinger

Udstillingerne indeholder både kunstværker og arkæologiske genstande og tilbyder nye vinkler på liv, kultur og civilisation gennem 6.000 år.

Årskort

Et helt års adgang til de fantastiske samlinger, de mange særudstillinger, arrangementer og den smukke Vinterhave.

Museumscaféen Picnic

Picnic serverer moderne mad, kaffen er hjemmeristet, og det hele er skabt med omtanke.