STRØM 2024

Strøm Festival 2024: MUSIKZAG på Glyptoteket

/ 22. august 2024
kl. 15 - 20

Vidste du, at Danmarks første koncert med elektronisk musik fandt sted på Glyptoteket i 1972?

STRØM 2024

Under titlen MUSIKZAG blev musikken kanaliseret ud i udstillingssalene for antik græsk, romersk og ægyptisk kunst. Kom og vær med, når Strøm Festival 2024 genopfører MUSIKZAG med en fem timers koncert – ganske som dengang, men suppleret af yngre kræfter: SØS Gunver Ryberg, Thomas Knak, Sofie Birch og Anton Friisgaard. Koncerten kan opleves i Festsalen og i den antikke samling.

Det kræver kun almindelig museumsentré.

OM KONCERTEN
Udover de fire elektroniske komponister og producere, som er med til at genfortolke værket, vil den ene af MUSIKZAGs oprindelige skabere, 81-årige Gunner Møller Pedersen, selv deltage i genopførslen, hvor han med de originale maskiner og spolebånd fra 1972 trækker direkte tråde fra fortiden ind i fremtiden.

Som i den oprindelige opførelse af MUSIKZAG vil musikken sprede sig ud i Glyptotekets samlinger og bestå af både improvisation, programmerede elementer samt de originale MUSIKZAG-spolebånd. Publikum kan bevæge sig frit omkring på Glyptoteket i løbet af de fem timer og opleve den immersive multikanal-lyd – og ganske som oprindeligt kan man også ligge ned og opleve koncerten i Glyptotekets Festsal.

Om MUSIKZAG
Bag MUSIKZAG stod komponisterne og pionererne inden for elektronisk musik, Fuzzy og Gunner Møller Pedersen. Visionen var at lave en ’levende organisme direkte henvendt til lytterne, i modsætning til den industri-muzak, som man blev stopfodret med i forretninger, kontorer og offentlige transportmidler’. “Vi vil gerne skærpe sanserne hos tilhørerne i stedet for at sløve dem, som den kommercielle industrimusik helt bevidst gør”, udtalte de selv om MUSIKZAG i 1972.

LINEUP
Gunner Møller Pedersen
Sofie Birch
SØS Gunver Ryberg
Thomas Knak
Anton Friisgaard
Gæstekurator: Thomas Knak

Læs mere her.

Foto: Jørgen Angel

Strøm Festival er støttet af Statens Kunstfond, Københavns Kommune, Frederiksberg Kommune, Frederiksbergfonden, Koda Kultur, Knud Højgaards Fond og William Demant Fonden.

Udstillinger

Udstillingerne indeholder både kunstværker og arkæologiske genstande og tilbyder nye vinkler på liv, kultur og civilisation gennem 6.000 år.

Årskort

Et helt års adgang til de fantastiske samlinger, de mange særudstillinger, arrangementer og den smukke Vinterhave.

Museumscaféen Picnic

Picnic serverer moderne mad, kaffen er hjemmeristet, og det hele er skabt med omtanke.