Sofie Riis Endahl: Mit Glyptotek

/ 22. april 2023
kl. 14 - 15

Sofie Riis Endahl (født 2000) er en komet indenfor dansk ungdomslitteratur. På trods af sine blot 22 år er hun allerede forfatter til hele syv romaner. Sidste år blev hun nomineret til Politikens Litteraturpris for den stærke studentertidsroman ’Pixie lever stadig’, der er blevet omskrevet som musical for Aveny-T. Nu er hun igen aktuel med romanen ’Vi dør alligevel snart’, hvis handling blandt andet udspiller sig på Glyptoteket.

Sofie Riis Endahl - Mit Glyptotek

Sofie Riis Endahl debuterede som forfatter som 17-årig med ungdomsromanen ’Sindstequila’, har været manuskriptkonsulent for DR3 på ungdomsserien ’Natten til lørdag’ og er udvalgt til Statens Kunstfonds karriereprogram ‘Den unge kunstneriske elite’.

Kom og hør hende fortælle om sit forfatterskab og sit forhold til Glyptotekets bygninger og samlinger. Hvorfor skulle netop Glyptoteket spille en rolle i hendes nye roman? Og hvor går hun ellers på jagt efter inspiration?

Vært på dagen er journalist Maja Nyvang Christensen, journalist og vært på Kulturen, P1.

Mit Glyptotek er en portrætserie, hvor kunst- og kulturaktører fortæller om deres egen praksis og forhold til Glyptotekets samlingsområder, historie og bygninger.

Pris og billetter
Billetten inkluderer entrébillet til museet hele dagen, så du kan opleve museets samlinger ifm. arrangementet. I Picnic kan du spise dejlig aftensmad eller nyde et glas. Husk at reservere bord her.

Årskortholder: 30 kr.
Voksen: 145 kr.
Under 27/studerende med gyldigt studiekort: 115 kr.
Under 18 år: 30 kr.

Billetter købes via Billetto her.
Billet giver adgang til hele Glyptoteket på dagen.
Billetter refunderes ikke, men må gerne gives videre.

Køb årskort og opnå rabat på mange andre arrangementer samt i Glyptotekets butik og café. Læs mere og køb årskort her.

Foto: Emanuel Elkjær

Udstillinger

Udstillingerne indeholder både kunstværker og arkæologiske genstande og tilbyder nye vinkler på liv, kultur og civilisation gennem 6.000 år.

Årskort

Et helt års adgang til de fantastiske samlinger, de mange særudstillinger, arrangementer og den smukke Vinterhave.

Museumscaféen Picnic

Picnic serverer moderne mad, kaffen er hjemmeristet, og det hele er skabt med omtanke.