Samleren i skyggen

/ 27. september 2020
kl. 12 - 13

Glyptoteket rummer en stor samling af fransk malerkunst med værker af Paul Gauguin, Gustave Courbet, Edgar Degas og mange flere. Samleren bag var Helge Jacobsen; ukendt for mange, ofte overskygget af sin berømte far, Carl Jacobsen. Med sin passion for fransk kunst fra det 19. århundrede sørgede Helge Jacobsen for, at Glyptoteket i dag rummer en imponerende og bred samling af franske mesterværker, en samling som står i kontrast til museets øvrige samlinger, og til faderens egne præferencer for den franske salonkunst. Kom med og udforsk denne kontrast, som kan spores i hvide marmorskulpturer, tunge søjler og skjulte detaljer i Vinterhaven, og hør om hvordan Helge Jacobsen i skarp konkurrence med andre af tidens samlere opbyggede den væsentligste danske samling af franske mesterværker i sin tid.

Læs mere om særudstillingen her.

På grund af Corona/COVID19 tilbyder vi i øjeblikket kun omvisninger for grupper op til 10 personer.

Billetterne kan ikke forudbestilles, men afhentes i billetsalget på dagen. Der udleveres maks. to billetter pr. person. Omvisningen er gratis, når entréen til museet er betalt.

For at kunne sikre god afstand, bliver deltagerne udstyret med hovedtelefoner. Hovedtelefonerne afsprittes før og efter hver omvisning.

Udstillinger

Udstillingerne indeholder både kunstværker og arkæologiske genstande og tilbyder nye vinkler på liv, kultur og civilisation gennem 6.000 år.

Årskort

Et helt års adgang til de fantastiske samlinger, de mange særudstillinger, arrangementer og den smukke Vinterhave.

Museumscaféen Picnic

Picnic serverer moderne mad, kaffen er hjemmeristet, og det hele er skabt med omtanke.