PARADE – En korperformance af Karen Juhl

/ 27. april 2023
kl. 17 - 21

Hvordan lyder et møde mellem antikkens kor og moderne kompositionsmusik? Komponist og kunstner Karen Juhl giver sit bud i PARADE, en korperformance, der kan opleves i Glyptotekets antikke samling den 27. og 29. april.

Gennem flerstemmige kompositioner og koreografi går værket i dialog med den antikke samling og iscenesætter koret som en moderne fortolkning af antikkens græske kor. Værkidéen opstod oprindeligt i forbindelse med et arbejdsophold på Det Danske Institut i Athen:

”Jeg tog dertil med oldtidskundskabsbrillerne på, med blik for vestens vugge, myter og skønhed, men fik mest øje på sporene efter økonomisk krise, flygtningekrise og klimakrise,” siger Karen Juhl. Det ville jeg gerne bringe med ind i værket: uoverensstemmelserne, flere fortællinger der eksisterer samtidigt. Flerstemmigheden fik en anden klang.”

Teksten i PARADE består af en række apokalyptiske billeder af overbevoksede torv, sammenfiltrede flyforbindelser, skyer og digitale filer. Sangerne synger og fortolker fælles fraser indenfor aftalte spilleregler. Men hierarkiet er fladt. Det giver en kormusik, der balancerer på grænsen mellem solosang og samklang og som løbende udvikler sig.

Ligesom antikkens kor på scenen blev brugt til at spejle hverdagslivet i kunsten, bruger Juhl koret til at skabe nye forbindelser mellem fortidens og nutidens ansigter.

PARADE er nykomponeret særligt til Glyptoteket og kan opleves som pop up-opførelser i museets antikke samling torsdag den 27. april fra kl. 17-21 og lørdag den 29. april fra kl. 11-15.

Om Karen Juhl
Karen Juhl er komponist og kunstner og har med få udgivelser markeret sig som en væsentlig stemme i dansk musikliv. Hendes EP og mixed media-værk Endless er kaldt ”et fantastisk eksempel på eksperimenterende pop, der rører lytteren og samtidig formår at udvide grænserne for det, vi kalder musik i dag”.

Karen Juhls arbejde er ofte flydende mellem kunstformerne, men forener det helt kropsligt nære med globale begivenheder. Værkerne udspringer af lige dele kærlighed til eksperimenterende komposition og popmusik. PARADE er en del af en værkserie, der også indbefatter Karen Juhls debutalbum samt en tilhørende kunstbog.

Tak
Tak for generøs støtte til at realisere værket til Statens Kunstfond, Dansk Musiker Forbund, Københavns Kommune og Det Danske Institut i Athen.

Pris
Det kræver ikke særbillet at deltage i arrangementet.

Køb billet eller årskort på museet eller online her.
Med et årskort får du fri entré til Glyptotekets udstillinger og særpris på udvalgte arrangementer.

Entrébilletter købt på forhånd refunderes ikke, men kan også bruges på museet alle andre dage.
I museets café Picnic kan du spise eller nyde et glas. Husk at reservere bord her.

Udstillinger

Udstillingerne indeholder både kunstværker og arkæologiske genstande og tilbyder nye vinkler på liv, kultur og civilisation gennem 6.000 år.

Årskort

Et helt års adgang til de fantastiske samlinger, de mange særudstillinger, arrangementer og den smukke Vinterhave.

Museumscaféen Picnic

Picnic serverer moderne mad, kaffen er hjemmeristet, og det hele er skabt med omtanke.