Mød eksperten – Kulturarv i væbnede konflikter

Mød eksperten – Kulturarv i væbnede konflikter

/ 29. august 2024
kl. 17 - 18

Glyptotekets årskortholdere inviteres til en eksklusiv særomvisning med ph.d. i kritiske kulturarvsstudier Marie Berg Christensen. Hun vil fortælle om, hvordan kulturarv bliver brugt taktisk og propagandistisk i væbnede konflikter og hvordan det verden over presser museer ind i sikkerhedspolitik.

Mød eksperten – Kulturarv i væbnede konflikter

Køb billet her.

Med afsæt i sit arbejde i Blue Shield og sin forskning vil Marie fortælle, hvad museernes rolle er, når væsentlig kulturarv er i fare grundet krig, terror eller naturkatastrofer.

Marie Berg Christensen vil først dele sin viden om sikkerhedsliggørelsen af kulturarv og derefter vil der være mulighed for at stille spørgsmål.

Om Marie Berg Christensen
Marie Berg Christensen er kunstkonservator, arkæolog og ph.d. i kritiske kulturarvsstudier, hvor hun har undersøgt, hvordan museumsinstitutionens formål og virkeområde påvirkes af geopolitiske forhold og (mis)brugen af kulturarv i væbnede konflikter. Hun har publiceret flere artikler om sikkerhedsliggørelse af kulturarv og museet som aktør i international sikkerhedspolitik. Dertil sidder hun i Blue Shield Danmarks bestyrelse og er tilknyttet forsker hos Nordic Center for Cultural Heritage and Armed Conflict.

Om arrangementsrækken
På udvalgte torsdage inviterer vi Glyptotekets årskortholdere med på en særlig omvisning med en af museets mange eksperter. Glæd dig til at mærke passionen og blive draget af eksperternes dybe viden.

På aftenen kan du også nyde et godt glas og lækker aftensmad i museumscaféen, Picnic. Læs mere om menu og bordbestilling her.

Billetter
Arrangementet er et eksklusivt tilbud til årskortholdere.
Pris: 50 kr.

Der skal på forhånd købes billet til arrangementet via Billetto her. Bemærk, at der er begrænsede pladser.

Årskort
Køb dit årskort her for at deltage i dette arrangement.

Få derudover adgang til andre særarrangementer for årskortholdere, rabat på øvrige arrangementer, rabat i museumsbutikken og i caféen samt fri adgang til Glyptoteket året rundt.

Tilgængelighed
For info om tilgængelighed med kørestol, ledsagerordning osv. læs mere her.

Udstillinger

Udstillingerne indeholder både kunstværker og arkæologiske genstande og tilbyder nye vinkler på liv, kultur og civilisation gennem 6.000 år.

Årskort

Et helt års adgang til de fantastiske samlinger, de mange særudstillinger, arrangementer og den smukke Vinterhave.

Museumscaféen Picnic

Picnic serverer moderne mad, kaffen er hjemmeristet, og det hele er skabt med omtanke.