Mød eksperten: Christine Tommerup

Mød eksperten: Rodin i det 20. århundrede. UDSOLGT

/ 04. april 2024
kl. 17 - 18

Glyptotekets årskortholdere inviteres til et eksklusivt arrangement med museumsinspektør i moderne samling Christine Horwitz Tommerup, som vil fortælle historien om, hvordan Auguste Rodin gik fra at være en international billedhugger-rockstjerne til at blive kritiseret for sine flødeskumsskulpturer og gemt væk.

Mød eksperten: Christine Tommerup

Køb billet her.

Rodins eftermæle
Selvom Rodin med Grubleren skabte en af de mest kendte skulpturer har han alle dage været en omdiskuteret figur. Han bliver ofte gjort til billedet på den moderne skulptur, der løsrev den fra akademisk kølighed og livløshed. Glyptotekets grundlægger Carl Jacobsen hyldede Rodin for hans evner til at nytænke skulpturen igennem nye motiver og nye former. Men tiderne skiftede, og Rodin blev senere kritiseret for at være for kommerciel, for hans masseproduktion af dårligt huggede marmorskulpturer og for at give tilladelse til at lave posthume afstøbninger, som umiddelbart efter hans død fik markedet til at blive oversvømmet med falske kopier.

Dette omskiftelige eftermæle giver også anledning til at gentænke fortællingerne om Rodin. Hvad er blikket på Rodin i dag, og hvilke fortællinger om ham skal vi fremhæve?

Om arrangementsrækken
På udvalgte torsdage inviterer vi Glyptotekets årskortholdere med på en særlig omvisning med en af museets mange eksperter. Glæd dig til at mærke passionen og blive draget af eksperternes dybe viden.

På aftenen kan du også nyde et godt glas og lækker aftensmad i museumscaféen, Picnic. Husk at bestille bord her.

Billetter
Arrangementet er et eksklusivt tilbud til årskortholdere.
Pris: 30 kr.

Køb billet via Billetto her.
Der skal på forhånd købes billet til arrangementet via Billetto.
Bemærk, at der er begrænsede antal pladser til omvisningen.

Årskort
Køb dit årskort her for at deltage i dette arrangement. Få derudover adgang til andre særarrangementer for årskortholdere, rabat på øvrige arrangementer, rabat i museumsbutikken og i caféen samt fri adgang til Glyptoteket året rundt.

Udstillinger

Udstillingerne indeholder både kunstværker og arkæologiske genstande og tilbyder nye vinkler på liv, kultur og civilisation gennem 6.000 år.

Årskort

Et helt års adgang til de fantastiske samlinger, de mange særudstillinger, arrangementer og den smukke Vinterhave.

Museumscaféen Picnic

Picnic serverer moderne mad, kaffen er hjemmeristet, og det hele er skabt med omtanke.