Mønstre og Monstre – Glyptotekets lerværksted

/ 04. februar 2023
kl. 11 - 15

Lad jer inspirere af museets mange mønstre og monstre, ornamenter og fantasidyr, og fordyb jer sammen i Glyptotekets kreative lerværksted. Her kan børn og deres voksne finde den indre kunstner frem og lave deres egne værker til en stor fælles udstilling.

I værkstedet kan man trykke i ler med inspiration fra museets fantasifulde og detaljerige bygning. De færdige lertryk udstilles på en kæmpe udstillingsvæg, der udgør et imponerende fælles kunstværk.

Værkstedet er indrettet, så der er god plads til alle, og scenografien er inspireret af Glyptotekets arkitektur og farver.

Gå også på opdagelse i museets fortryllende arkitektur, og se nærmere på de mange mønstre, monstre, blomster, dyr, frugter og englevinger rundt omkring på museets vægge, gulve og lofter. Snup en Glypto-leg udviklet til børn og deres voksne i museets information eller ved værkstedets ind- og udgang, og gå på jagt i museumsarkitekturen sammen.

Mønstre og Monstre – Glyptotekets lerværksted

Praktisk
Mønstre og Monstre er for børn i alle aldre og deres voksne.

Entré til Glyptoteket er gratis for børn og unge under 18, og det koster ikke noget at deltage i værkstedet.

Åbningstider:
Lørdag og søndag fra kl. 11-15 i oktober – februar.
Uge 7+8, tirsdag-søndag fra kl. 11-15

Kom forbi værkstedet senest kl. 14.30, hvis du vil nå at lave dit eget lerværk. Værkstedet lukker nemlig kl. 15.

Der kan være 40 personer i værkstedet ad gangen. I forhallen og billetsalget ligger der en folder, som viser vej til værkstedet.

I værkstedet vil værterne, der enten er uddannede kunstnere eller museumsformidlere, hjælpe jer godt i gang.

Handicapadgang
Adgangsforholdene til værkstedet tillader desværre ikke store eldrevne kørestole. Mindre kørestole kan blive hjulpet til værkstedet ved henvendelse til museets personale. Kontakt gerne museets information på forhånd ved spørgsmål.

Et værksted med omtanke
Forklæderne i værkstedet er fremstillet af gamle udstillingsbannere fra museets facade, og alle møbler i værkstedet er bygget af genanvendte materialer fra en tidligere udstilling. Også leret bliver genanvendt, når værkstedet er lukket.

Værkstedet er realiseret i et samarbejde med Kurtzweil Udstillingsdesign, og de specialfremstillede gipsstempler i værkstedet er udviklet sammen med kunstner Ida Retz Wessberg.

Tak for generøs støtte
Værkstedet Mønstre og Monstre indgår i Glyptotekets 125-års fejring af Vilhelm Dahlerups bygning og projektet Levende bygninger – på opdagelse i Glyptotekets arkitektur, der generøst er støttet af følgende fonde og sponsorer:

 

Projektet er en del af Kickstart Kulturturismen, som er støttet af, Dansk Storbyturisme og Wonderful Copenhagens Kulturtestlab.

Leret til værkstedet er sponseret af Cerama. Forklæderne er lavet af gamle udstillingsbannere og produceret af den socialøkonomiske virksomhed I Tråd Med Verden.

Læs mere +

Udstillinger

Udstillingerne indeholder både kunstværker og arkæologiske genstande og tilbyder nye vinkler på liv, kultur og civilisation gennem 6.000 år.

Årskort

Et helt års adgang til de fantastiske samlinger, de mange særudstillinger, arrangementer og den smukke Vinterhave.

Museumscaféen Picnic

Picnic serverer moderne mad, kaffen er hjemmeristet, og det hele er skabt med omtanke.