Mønstre og Monstre – Glyptotekets lerværksted for voksne

/ 23. februar 2023
kl. 17 - 18.30

Sidste chance for at besøge Glyptotekets lerværksted! Vi gentager succesen fra efteråret og åbner eksklusivt vores værksted op for voksne på to udvalgte datoer, inden værkstedet lukkes ned. Lad dig inspirere af Glyptotekets unikke arkitektur og udfold din kreativitet i værkstedet.

Program
Aftenen indledes med på en omvisning i museets ældste udstillingsbygning tegnet af arkitekt Vilhelm Dahlerup. Her kigger vi nærmere på museets vægge, gulve og lofter, der er dækket af forunderlige mønstre, groteske monstre, blomster, dyr, muslingeskaller og englevinger. Og vi kommer ind på det til tider vanskelige samarbejde mellem arkitekten og den bestemte bygherre Carl Jacobsen.

Dernæst kan du slippe kreativiteten løs i museets værksted og skabe lerværker med inspiration fra museets detaljerige bygning. De færdige værker udstilles på en kæmpe udstillingsvæg og udgør sammen et imponerende fælles kunstværk, der vokser over tid.

I værkstedet bliver du hjulpet i gang af vores værter, og det kræver absolut ingen forkundskaber at deltage.

Mødested for omvisning er i Informationen.

Mønstre og monstre – Glyptotekets lerværksted for voksne

Mere om mønstre og monstre
Værkstedet Mønstre og Monstre indgår i fejringen af 125-året for Glyptotekets indvielse med særligt fokus på den ældste del af museet tegnet af arkitekt Vilhelm Dahlerup. Læs mere om værkstedet her og læs mere om museets jubilæum her.

PRIS
Billetten inkluderer entrébillet til museet hele dagen, så du kan opleve museets samlinger ifm. arrangementet. I museets café Picnic kan du spise aftensmad eller nyde et glas. Husk at reservere bord her.

Voksne: 145 kr.
Under 27/studerende med gyldigt studiekort: 115 kr.
Årskortholder/under 18 år: 30 kr.

Billetter købes via Billetto her.
Billet giver adgang til hele Glyptoteket på dagen.
Billetter refunderes ikke, men må gerne gives videre.

Køb dit årskort her, og få fri entré til Glyptotekets udstillinger og udvalgte arrangementer.

Praktisk
Vær opmærksom på, at Glyptotekets lerværksted er udviklet til børn og deres voksne. Nogle af møblerne i værkstedet er derfor lave.

Tak for generøs støtte
Værkstedet Mønstre og Monstre indgår i Glyptotekets 125-års fejring af Vilhelm Dahlerups bygning og projektet Levende bygninger – på opdagelse i Glyptotekets arkitektur, der generøst er støttet af følgende fonde og sponsorer:

 

Projektet er en del af Kickstart Kulturturismen, som er støttet af, Dansk Storbyturisme og Wonderful Copenhagens Kulturtestlab.

Leret til værkstedet er sponseret af Cerama. Forklæderne er lavet af gamle udstillingsbannere og produceret af den socialøkonomiske virksomhed I Tråd Med Verden.

Udstillinger

Udstillingerne indeholder både kunstværker og arkæologiske genstande og tilbyder nye vinkler på liv, kultur og civilisation gennem 6.000 år.

Årskort

Et helt års adgang til de fantastiske samlinger, de mange særudstillinger, arrangementer og den smukke Vinterhave.

Museumscaféen Picnic

Picnic serverer moderne mad, kaffen er hjemmeristet, og det hele er skabt med omtanke.