Lea Guldditte Hestelund: Mit Glyptotek

Lea Guldditte Hestelund: Mit Glyptotek

/ 19. september 2024
kl. 17 - 18

Kom og hør billedkunstner Lea Guldditte Hestelund fortælle om sin inspiration og arbejdsproces, samt hvordan hun finder inspiration i Glyptotekets samlinger.

Lea Guldditte Hestelund: Mit Glyptotek

Køb billet her.

Med sten som sit foretrukne materiale, har Lea Guldditte Hestelund gennem hele sit kunstnerskab kontinuerligt og kompromisløst undersøgt kroppen som en kulturel konfliktzone – fra hendes afgangsværk på Kunstakademiet til helt aktuelle undersøgelser af kroppens umuligheder og vores sammenfiltring med hinanden og verdens mange materialiteter – og altid med sin egen krop og egne erfaringer som udgangspunkt.

De kritiske undersøgelser af vestlig kulturs årtusinders lange idealisering af én type køn og krop, startede med ’Self-portrait as Discobolus’ og har de sidste 10 år udviklet sig og er blevet afløst af en anden krop: En omsorgsgivende krop, der i sine udsatte og udmattede stadier har fået stærkt begrænset plads i den vestlige kunst- og kulturhistorie, men som i Hestelunds værker, får både en krop og en stemme at vise sin sårbarhed med.

Kærligheden til at arbejde i sten deler Lea Guldditte Hestelund med billedhugger Kai Nielsen, som lige nu portrætteres i Glyptotekets aktuelle særudstilling: ’Kai Nielsen – Født af hverdagen’. Hestelund bidrager til udstillingens katalog til med afsnittet ’Jeg har haft det som Vandmoderen i alt for lang tid’.

Vært er Caspar Eric.

Arrangementet er en del af Golden Days under temaet: På arbejde.

Mit Glyptotek er en portrætserie hvor kulturpersonligheder fortæller om deres kunstneriske praksis og deres forhold til Glyptotekets samlinger, historie og bygninger.

Om Lea Guldditte Hestelund
Lea Guldditte Hestelund (f. 1983) er billedkunstner uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi og Kunstakademie Düsseldorf. Hestelund arbejder især med sten, men skaber også fysiske fiktioner udfoldet i totalinstallationer og tværkunstneriske samarbejder, hvor skulpturkroppen også kan være litteratur, duft eller musik. Hestelund har haft soloudstillinger både nationalt og internationalt og arbejder pt. på en omfattende udsmykning til Sjællands Universitetshospital i Køge, som åbner i 2027.

Pris og billetter
Voksen: 145 kr.
Under 27/studerende: 115 kr.
Årskortholder: 30 kr.
Under 18 år: 30 kr.

Billetten inkluderer entrébillet til museet hele dagen, så du kan opleve museets samlinger ifm. arrangementet.

Køb billet via Billetto her.
Billet giver adgang til hele Glyptoteket på dagen.
Billetter refunderes ikke, men må gerne gives videre.

Køb årskort og opnå rabat på mange andre arrangementer samt i Glyptotekets butik og café. Læs mere og køb årskort her.

I Picnic kan du spise dejlig aftensmad eller nyde et glas. Info om menu og bordreservation her.

For info om tilgængelighed med kørestol, ledsagerordning osv. læs mere her.

Tilmeld dig Glyptotekets nyhedsbrev her.

Foto: Ea Verdoner

Udstillinger

Udstillingerne indeholder både kunstværker og arkæologiske genstande og tilbyder nye vinkler på liv, kultur og civilisation gennem 6.000 år.

Årskort

Et helt års adgang til de fantastiske samlinger, de mange særudstillinger, arrangementer og den smukke Vinterhave.

Museumscaféen Picnic

Picnic serverer moderne mad, kaffen er hjemmeristet, og det hele er skabt med omtanke.