LA VERONAL x MARIA KOCHETKOVA PÅ GLYPTOTEKET

LA VERONAL x MARIA KOCHETKOVA PÅ GLYPTOTEKET

/ 16. marts 2024

Grib den enestående mulighed for at opleve mødet mellem en af samtidens mest toneangivende koreografer spanske Marcos Morau, hans dansekompagni, La Veronal, og en af verdens bedste balletdansere, Maria Kochetkova.

LA VERONAL x MARIA KOCHETKOVA PÅ GLYPTOTEKET

Danseforestillingen kan opleves i Glyptotekets smukke festsal og spiller kun to dage.

Køb billetter

Om forestillingen
Forestillingen består af to koreografier, begge skabt af den prisvindende spanske koreograf Marcos Morau.

Equal Elevations(2016), med fire af La Veronals dansere, blev oprindeligt skabt til Museo Reina Sofia til en udstilling med Richard Serras skulpturer, og den har siden turneret verden rundt. Degunino danses til musik af komponist Alexander Knaifel, som blev blacklistet af Sovjetunionen i 1979 for at skrive ’degenereret musik’. Efter Sovjetunionens fald blev han genopdaget og hyldet som et geni.

I mødet med Maria Kochetkova overfører Marcos Morau for første gang sit bevægelsessprog til en balletdanser i tåspidssko, og resultatet er et innovativt bud på ballettens teknik udi fremtiden. Et resultat der er lige så smukt, som det til tider er absurd.

Når værkerne opføres sammen i København, er de eksklusivt tilpasset til Festsalen på Glyptoteket, og man vil som publikum sidde i en ring omkring scenen og kunne høre dansernes vejrtrækning og føddernes bevægelser på scenegulvet. Lyde der blander sig til tonerne af bl.a. Steve Reichs ikoniske ’Clapping Music’ og Alexander Knaifels ’Oh Heavenly King’.

Begge værker afdækker de følelser, som kun kroppen kan beskrive. Og det er netop det, som Marcos Moraus særegene dansestil KOVA opnår ved at afsøge kroppen som en labyrint i et tempo, som efterlader publikum nærmest forpustet.

OM KUNSTNERNE
La Veronal har en lang række værker på regelmæssig turné verden over, og det bliver første gang siden 2014 at kompagniet gæster Danmark. Marcos Morau er kunstnerisk leder og koreograf for La Veronal, hans karriere blev bl.a. kickstartet ved Copenhagen Choreography Competition i 2011, og den spanske koreograf har siden haft et helt særligt forhold til Danmark, hvor han har skabt værker for både Den Kongelige Ballet og Dansk Danseteater. Siden 2023 er han Artist in residence ved Berliner Staatsballett.

Maria Kochetkova er en af sin generations mest eftertragtede og innovative ballerinaer, som insisterer på at udfordre balletten og dens teknik I samarbejder på kryds og tværs af kunsten. Maria Kochetkova har en lang karrieren bag sig som solodanserinde ved kompagnier som San Francisco Ballet og American Ballet Theatre. Udover at have gæstet verdens største scener har hun i Danmark danset ved både Kammerballetten (2021 og 2022) og Copenhagen Summer Dance (2021) på Ofelia Plads.

HVORNÅR
Lørdag 16. marts kl. 12-13 og kl. 15-16
Søndag 17. marts kl. 12-13 og kl. 15-16
Varighed 1 time inklusiv en artist talk (på engelsk) efter hver forestilling.

Koreografi: Marcos Morau i samarbejde med danserne
Dansere: La Veronal, Maria Kochetkova
Musik: Steve Reich, Alexander Knaifel m.fl

Fotocredit: Tom McKenzie

Pris og billetter
Billetten inkluderer entrébillet til museet hele dagen, så du kan gå på opdagelse i museets samlinger og udstillinger.

Årskortholder: 195 kr.
Voksen: 250 kr.
Under 27/studerende: 225 kr.
Under 18 år: 195 kr.

Billetter købes her.
Billet giver adgang til hele Glyptoteket på dagen.
Billetterne refunderes ikke, men må gerne gives videre. 

Andre tilbud på Glyptoteket
Køb årskort og opnå rabat på mange andre arrangementer samt i Glyptotekets butik og café. Læs mere og køb årskort her.

Tilmeld dig Glyptotekets nyhedsbrev her.

I museets café Picnic kan du spise en dejlig frokost eller nyde en kop eftermiddagskaffe. Du kan reservere bord her.

Tak for generøs støtte
Forestillingen er realiseret af koreograf Sebastian Kloborg med generøs støtte fra F. A. Productions, William Demant Fonden og Fritz Schur Gruppen.

Udstillinger

Udstillingerne indeholder både kunstværker og arkæologiske genstande og tilbyder nye vinkler på liv, kultur og civilisation gennem 6.000 år.

Årskort

Et helt års adgang til de fantastiske samlinger, de mange særudstillinger, arrangementer og den smukke Vinterhave.

Museumscaféen Picnic

Picnic serverer moderne mad, kaffen er hjemmeristet, og det hele er skabt med omtanke.