Kampdag på Glyptoteket om kvinders usynlige arbejde

Kampdag på Glyptoteket om kvinders usynlige arbejde. UDSOLGT

/ 07. marts 2024
kl. 19 - 20

Tag dit strikketøj med og fejr kvindernes kampdag på Glyptoteket, når vi sammen med podcast-succesen ’Mens vi strikker’ sætter fokus på kvinders usynlige tekstil- og håndarbejde gennem tiderne.  

Kampdag på Glyptoteket om kvinders usynlige arbejde

Med fællesstrik og specialøl kan du opleve Ditte Hansen, Trine Gadeberg og Christiane Gjellerup Koch folde sig ud i en liveudgave af deres populære podcast ’Mens vi strikker’. Denne aften har de besøg af Glyptotekets seniorforsker, Cecilie Brøns, som er ekspert indenfor antikkens tekstiler, dragter og farver.  

Sammen vil de dykke ned i det usynlige arbejde, som kvinder til alle tider har udført, og som historisk set har været en nødvendighed og et vigtigt bidrag til økonomien, men er blevet overset – dels i det daglige, men også i eftertidens forskning.  

Tag din veninde, mor, eller nabo med og dit strikketøj under armen, eller hvad med at invitere hele strikkeklubben til en lærerig og festlig aften med snak, sang og strik. Det hele skylles ned med lækker øl fra Carlsberg Laboratorium, hvor brygger Helena da Silva Athanasopoulos har taget limited edition specialbryg med. Der er naturligvis et alkoholfrit alternativ.  

Køb billet her

Du er meget velkommen til at medbringe eget strikketøj. 

Mens vi strikker
’Mens vi strikker’ er et digitalt strikkefællesskab skabt af Trine Gadeberg, Christiane Gjellerup Koch og Ditte Hansen. De mødes hver uge i strikkeskuret i Trines baghave og strikker mens de snakker om alt fra sex til slåensnaps til sorg og armlængder. Du er inviteret med og husk at du kan strikke imens.  

Om Cecilie Brøns
Cecilie Brøns er klassisk arkæolog og en af verdens førende forskere i antikkens tekstiler og mode såvel som antikkens farver og hvordan de græske og romerske skulpturer oprindeligt var bemalede i et væld af farver.  

Pris og billetter
Billetten inkluderer entrébillet til museet hele dagen, så du kan gå på opdagelse i museets samlinger og udstillinger, samt en drikkevare til arrangementet. 

Årskortholder: 230 kr. inkl. en drikkevare
Voksen: 275 kr. inkl. en drikkevare
Under 27/studerende: 230 kr. inkl. en drikkevare
Under 18 år: 180 kr. inkl. en drikkevare 

Billetter købes via Billetto her. 
Billet giver adgang til hele Glyptoteket på dagen.  
Billetter refunderes ikke, men må gerne gives videre. 

Køb årskort og opnå rabat på mange andre arrangementer samt i Glyptotekets butik og café. Læs mere og køb årskort her.   

Tilmeld dig Glyptotekets nyhedsbrev her. 

I museets café Picnic kan du spise dejlig aftensmad eller nyde et godt glas.
Husk at reservere bord her

Udstillinger

Udstillingerne indeholder både kunstværker og arkæologiske genstande og tilbyder nye vinkler på liv, kultur og civilisation gennem 6.000 år.

Årskort

Et helt års adgang til de fantastiske samlinger, de mange særudstillinger, arrangementer og den smukke Vinterhave.

Museumscaféen Picnic

Picnic serverer moderne mad, kaffen er hjemmeristet, og det hele er skabt med omtanke.