Kvinden i kunsten

/ 01. november 2020
kl. 12 - 13

Idealiserede kvindefremstillinger har præget kunsten gennem årtusinder. Men hvem og hvad definerer den ideelle kvinde? Og er det kun som ’objekt’, at kvinderne har markeret sig i kunsten? I forbindelse med teaterforestillingen The female gaze belyser særomvisningen både kvinden som motiv, det mandlige blik på kvindekroppen samt kvindelige kunstneres muligheder i en verden, der historisk set har været forbeholdt mænd. Tag med på en særomvisning på tværs af årtusinder og hør levende fortællinger om kunstens kvindelige arketyper samt ikoniske, historiske og mytologiske kvindefigurer – helt fra antikkens Afrodite til det 19. århundredes kvindeskildringer.

På grund af Corona/COVID19 tilbyder vi i øjeblikket kun omvisninger for grupper op til 10 personer.

Billetterne kan ikke forudbestilles, men afhentes i billetsalget på dagen. Der udleveres maks. to billetter pr. person. Omvisningen er gratis, når entréen til museet er betalt.

For at kunne sikre god afstand, bliver deltagerne udstyret med hovedtelefoner. Hovedtelefonerne afsprittes før og efter hver omvisning.

Udstillinger

Udstillingerne indeholder både kunstværker og arkæologiske genstande og tilbyder nye vinkler på liv, kultur og civilisation gennem 6.000 år.

Årskort

Et helt års adgang til de fantastiske samlinger, de mange særudstillinger, arrangementer og den smukke Vinterhave.

Museumscaféen Picnic

Picnic serverer moderne mad, kaffen er hjemmeristet, og det hele er skabt med omtanke.