Kvinden i kunsten

/ 07. marts 2021
kl. 12 - 13

Idealiserede kvindefremstillinger har præget kunsten gennem årtusinder. Men hvem og hvad definerer den ideelle kvinde? Og er det kun som ’objekt’, at kvinderne har markeret sig i kunsten? Omvisningen belyser både kvinden som motiv, det mandlige blik på kvindekroppen samt kvindelige kunstneres muligheder i en verden, der historisk set har været forbeholdt mænd. Tag med på en omvisning på tværs af årtusinder, og hør levende fortællinger om kunstens kvindelige arketyper samt ikoniske, historiske og mytologiske kvindefigurer – helt fra antikkens Afrodite til det 19. århundredes kvindeskildringer.

På grund af Corona/COVID19 tilbyder vi i øjeblikket kun omvisninger for grupper op til 9 personer.

Billetterne kan ikke forudbestilles, men afhentes i billetsalget på dagen. Der udleveres maks. to billetter pr. person. Omvisningen er gratis, når entréen til museet er betalt.

For at kunne sikre god afstand, bliver deltagerne udstyret med hovedtelefoner. Hovedtelefonerne afsprittes før og efter hver omvisning.

Vær opmærksom på, at du skal bruge mundbind, når du besøger Glyptoteket. Du må gerne tage mundbindet af, når du sidder ned. Det gælder også, når du sidder ned i café Picnic.

PICNIC
Spis lækker frokost hos Picnic med udsigt til Vinterhaven, når omvisningen er slut.

Book bord her.

Udstillinger

Udstillingerne indeholder både kunstværker og arkæologiske genstande og tilbyder nye vinkler på liv, kultur og civilisation gennem 6.000 år.

Årskort

Et helt års adgang til de fantastiske samlinger, de mange særudstillinger, arrangementer og den smukke Vinterhave.

Museumscaféen Picnic

Picnic serverer moderne mad, kaffen er hjemmeristet, og det hele er skabt med omtanke.