Særomvisning. Kai Nielsen og Blågårds Plads

Særomvisning. Kai Nielsen og Blågårds Plads

/ 12. september 2024
kl. 16.30 - 17.30

Tag med Glyptoteket på en helt særlig omvisning på Nørrebro og oplev et af hovedværkerne i den danske billedhugger Kai Nielsens ouvre: Blågårds Plads.

Særomvisning. Kai Nielsen og Blågårds Plads

Køb billet her.

Kunsten er ikke kun at finde på museer – overalt i det offentlige rum danner kunst, i samspil med arkitektur, rammerne for vores liv og hverdag. Skulpturerne på Blågårds Plads er en hyldest til arbejderen og bylivet på Nørrebro. På denne særomvisning bliver du klogere på pladsens skulpturer, Kai Nielsens kunstnervirke og vitalistiske stil og Nørrebros lokalhistoriske udvikling.

Omvisningen afholdes i anledning af Glyptotekets særudstilling om billedhuggeren Kai Nielsen, som kan opleves på museet fra 30 maj.

Om særudstillingen ’Kai Nielsen – Født af hverdagen’
Som gæst på Glyptoteket bliver du budt velkommen af Vandmoderen, der med sin centrale placering i Vinterhaven er et ikonisk og afholdt værk for museet. Skulpturen er skabt til Glyptoteket af den danske billedhugger Kai Nielsen (1882-1924), hvis værker nu er omdrejningspunkt for et fælles udstillingsprojekt mellem Faaborg Museum og Glyptoteket – to særudstillinger, som vises parallelt på de to museer.

Trods Vandmoderens popularitet, er Kai Nielsen for de fleste en ukendt kunstner, selvom en stor del af hans værker er placeret i offentlige rum som bl.a. på Blågårds Plads på Nørrebro i København. Mange kender ham måske bedst for de små figurer og statuetter, han formgav for Bing & Grøndahl, Kähler og Dansk Kunsthandel, og som stadig findes i mange private hjem.

Kai Nielsens figurer er umiddelbart genkendelige, men rummer samtidig referencer fra kunsthistorien og behandler mytologiske emner. Med Glyptotekets samling af antik, fransk og dansk skulptur kan der trækkes linjer til den klassiske europæiske skulpturarv.

Læs mere om Glyptotekets udstilling her. Den kan opleves fra 30. maj 2024 til 5. januar 2025.

Fra 9. juni 2024 – 5. januar 2025 viser Faaborg Museum ligeledes en særudstilling om Kai Nielsen. Det fælles udstillingsprojekt præsenterer værker fra Glyptoteket og Faaborg Museums egne samlinger samt indlån fra private og museer.

Praktisk
Der skal på forhånd købes billet til arrangementet via Billetto her.
Billetter refunderes ikke, men må gerne gives videre.

Årskortholder: 50 kr.
Voksen: 95 kr.
Under 27/studerende med gyldigt studiekort: 75 kr.
Under 18 år: 50 kr.

Mødested: Blågårds Plads ved scenen/talerstolen på langsiden ved Koncertkirken. Mød gerne op 10 min. før start.

Tilgængelighed: Der vil være trapper involveret i omvisningen.

Tak for generøs støtte til udstillingen
Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Augustinus Fonden, Ny Carlsbergfondet, Novo Nordisk Fonden, C.L. Davids Fond og Samling, Den Faberske Fond, Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, Axel Muusfeldts Fond, Hoffmann og Husmans Fond, Oda og Hans Svenningsens Fond, Toyota-Fonden, Arne V. Schleschs Fond, Gottfred og Gerda Eickhoffs Fond, Lillian og Dan Finks Fond, Overretssagfører L. Zeuthens Mindelegat og Fondet for Dansk-Norsk Samarbejde

Tilmeld dig Glyptotekets nyhedsbrev her.

Udstillinger

Udstillingerne indeholder både kunstværker og arkæologiske genstande og tilbyder nye vinkler på liv, kultur og civilisation gennem 6.000 år.

Årskort

Et helt års adgang til de fantastiske samlinger, de mange særudstillinger, arrangementer og den smukke Vinterhave.

Museumscaféen Picnic

Picnic serverer moderne mad, kaffen er hjemmeristet, og det hele er skabt med omtanke.