Græske Klassikere: Homeriske genklange

/ 29. maj 2021
kl. 14 - 15

Antik fanfiction? Det findes! Endda i en splinterny oversættelse af Marcel Lysgaard Lech. Hør ham fortælle om denne særegne genre i samtale med kritiker og journalist Klaus Rothstein, og få smagsprøver på de fabelagtige historier, som læses højt af skuespiller Ellen Hillingsø.

Om Homeriske genklange:
Homer gav os Iliaden og Odysseen, men antikkens læsere ville have mere. Derfor digtede de lærde videre på myterne og udfyldte de huller, som de mente, Homer havde efterladt i sine tekster. Stilen illuderede Homers til perfektion, og de spraglede fortællinger blev fremført i skønne heksametre. Syv vidunderlige fortællinger ligger nu oversat til dansk – nogle for første gang nogensinde og andre for første gang i 200 år.

Arrangementet er et samarbejde med Hans Reitzels Forlag, som udgiver serien af nyoversatte græske klassikere. På dagen sælges ’Homeriske genklange’ med 20% rabat.

Pris
Billetten inkluderer entrébillet til museet hele dagen. Ønsker du at nyde en lækker frokost eller noget sødt i Picnic, museets café, bestiller du bord her.

Voksne: 145 kr.
Under 27/studerende med gyldigt studiekort: 115 kr.
Årskortholder/under 18 år: 30 kr.

Billetter købes via Billetto her.
Billet giver adgang til hele Glyptoteket på dagen.
Billetter refunderes ikke, men må gerne gives videre.

Køb dit årskort her, og få fri entré til Glyptotekets udstillinger og udvalgte arrangementer.

Retningslinjer ifm. covid-19

  • Gæster på 15 år og derover skal kunne fremvise et gyldigt coronapas samt identifikation i form af pas, kørekort, sundhedskort eller andet offentligt udstedt ID. Læs mere om krav til dokumentation her.
  • På museet skal du bære mundbind eller visir, som du må tage af, når du sidder ned.
  • Glyptoteket overholder regeringens til den tid gældende retningslinjer for sikkerhedsafstand og forsamlingsloft til siddende kulturarrangementer.

Du kan læse mere om Glyptotekets håndtering af covid-19 her.

Udstillinger

Udstillingerne indeholder både kunstværker og arkæologiske genstande og tilbyder nye vinkler på liv, kultur og civilisation gennem 6.000 år.

Årskort

Et helt års adgang til de fantastiske samlinger, de mange særudstillinger, arrangementer og den smukke Vinterhave.

Museumscaféen Picnic

Picnic serverer moderne mad, kaffen er hjemmeristet, og det hele er skabt med omtanke.