Forskning om formiddagen. Antikkens skulptur: En oplevelse for alle sanser

/ 13. januar 2021
kl. 10.15 - 10.45

Kom med bag kulisserne, når Glyptotekets inspektører fortæller om deres forskningsprojekter, der kaster lys over museets samlinger. Foredraget foregår i Festsalen, og bagefter serveres en kop kaffe og en croissant i museets café, Picnic.

13. januar: Antikkens skulptur: En oplevelse for alle sanser
Forbered dig på at få nuanceret dit syn på antikkens hvide marmor, når seniorforsker Cecilie Brøns fortæller om de antikke skulpturers oprindelige liv. Skulpturerne var nemlig dækket af alskens farver og tilmed iklædt tekstiler og dekoreret med fx smykker og blomsterkranse. Desuden kunne skulpturerne også dufte af parfume. I antikken indgik skulpturerne i bybilledet omgivet af liv, lyde og lugte og blev ikke – som i dag – præsenteret i tavse museumssale, hvor man ikke må røre. Den antikke skulpturoplevelse var altså multisanselig og dermed radikalt anderledes end hvordan vi møder skulpturerne i dag.

Kommende forskningsarrangementer
20. januar: Hvad var Glyptoteket uden Ramses?
27. januar: Original eller kopi?

Pris
Billetten inkluderer entrébillet til museet, kaffe og croissant. Hvis I er flere, som ønsker at sidde ved samme kaffebord, bedes i købe billetter samlet og i samme navn.

  • Voksne: 170 DKK
  • Årskort: 55 DKK
  • Under 27/studerende med gyldigt studiekort: 140 DKK
  • Under 18: 55 DKK

Billetter købes via Billetto her.
Billet giver adgang til hele Glyptoteket på dagen.
Billetter refunderes ikke, men må gerne gives videre.

Køb dit årskort her, og få fri entré til Glyptotekets udstillinger samt 10 % på køb i café og butik.

Som gæst på Glyptoteket er din sikkerhed helt afgørende for os. Vi følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger og vejledninger og har indført en række tiltag, der gør et besøg på Glyptoteket til en tryg og forsvarlig oplevelse. Læs mere om det her.

Udstillinger

Udstillingerne indeholder både kunstværker og arkæologiske genstande og tilbyder nye vinkler på liv, kultur og civilisation gennem 6.000 år.

Årskort

Et helt års adgang til de fantastiske samlinger, de mange særudstillinger, arrangementer og den smukke Vinterhave.

Museumscaféen Picnic

Picnic serverer moderne mad, kaffen er hjemmeristet, og det hele er skabt med omtanke.