Hoveder og historier – elevudstilling

/ 17. december 2022
kl. 10 - 17

Fra uge 50 kan du på Glyptoteket opleve udstillingen Hoveder og historier med værker skabt af elever fra 4.u og 4.x på Bavnehøj Skole i København.

Sammen med billedhugger Ida Retz Wessberg har eleverne i to dage prøvet kræfter med nogle af billedhuggerkunstens vigtigste arbejdsmetoder. Eleverne har tegnet skitser, som de har overført til gipsrelieffer, modelleret videre på med ler og bemalet – indtil utrolige hoveder er dukket frem.

Inspirationen har de hentet i Glyptotekets ældste bygning, tegnet af arkitekten Vilhem Dahlerup for over 125 år siden. Dahlerup var en historicistisk arkitekt, og hans bygning er en festlig blanding af stilarter udsmykket med planter og mønstre, dyr og mærkelige væsner – nogle malede, andre støbt i gips eller hugget i marmor.

Ud over elevernes billedkunstneriske værker, kan man på udstillingen også læse elevernes egne fortællinger om, hvordan de rejste 125 år tilbage i tiden for at gå på opdagelse på museet, lige før det var klar til at åbne i 1897.

Udstillingen kan ses i sal 66 hver weekend og i vinterferien til og med uge 8.

Forløbet er et Åben Skole Turboforløb støttet af Københavns Kommune.

Udstillinger

Udstillingerne indeholder både kunstværker og arkæologiske genstande og tilbyder nye vinkler på liv, kultur og civilisation gennem 6.000 år.

Årskort

Et helt års adgang til de fantastiske samlinger, de mange særudstillinger, arrangementer og den smukke Vinterhave.

Museumscaféen Picnic

Picnic serverer moderne mad, kaffen er hjemmeristet, og det hele er skabt med omtanke.