Glyptotekets arkitektur og byens udvikling

/ 14. oktober 2021
kl. 19.30 - 20.30

Oplev professor emeritus Jan Gehl og professor Peter Thule Kristiansen i samtale om Glyptotekets historistiske arkitektur set i sammenhæng med Københavns byudvikling fra museets opførelse i 1897 og frem til i dag. Samtalen modereres af arkitekt og tv-vært Ane Cortzen.

Ved opførelsen af Glyptoteket var grundlægger Carl Jacobsen utilfreds med placeringen; museet kom til at ligge alt for langt uden for byen. Nu kan man næppe forestille sig en mere central beliggenhed i København. Men hvordan udvikles byrum? Hvordan påvirker arkitekturen det liv, som leves mellem bygningerne? Hvad kendetegner historicismens bygningsværker og hvilke eksempler har vi i København?

I denne samtale undersøger vi de store linjer i Københavns byudvikling og skitserer de arkitektoniske stilarter med udgangspunkt i et af Københavns mest ikoniske bygningsværker; Glyptoteket.

JAN GEHL er uddannet arkitekt på Kunstakademiets Arkitektskole i 1960 og har centreret sin karriere om at skabe bedre bykvalitet og -miljø for de mennesker, som bor og arbejder i byerne. Ud fra sin forskning og tesen om at tænke ’mennesket først’ i byrumsdesign stiftede han i 2000 byplanskonsulentfirmaet Gehl Architects sammen med arkitekt Helle Søholt. De har udført større konsulentopgaver for bl.a. København, Melbourne, Sydney, London, New York og Moskva.

PETER THULE KRISTENSEN er uddannet arkitekt på Kunstakademiets Arkitektskole i 1994 og blev ph.d. samme sted i 2004. I 2014 blev han dr.phil. på Aarhus Universitet inden for det arkitekturhistoriske felt. Han er professor på Det Kongelige Akademi og bl.a. forfatter på monografier om arkitekterne Gottlieb Bindesbøll (1800-1856) og Vilhelm Klein (1835-1913), som er vigtige skikkelser inden for den danske historicisme.

Arrangementet er en del af Copenhagen Architecture Festival 2021.

Pris
Billetten inkluderer entré til museet hele dagen. Benyt chancen til at opleve Glyptoteket inden arrangementet. Du kan også spise dejligt aftensmad i Picnic eller nyde et glas. Husk at bestille bord her.

Voksne: 145 kr.
Under 27 år: 115 kr.
Studerende: 115 kr.
Under 18 år: 30 kr.
Årskortholder Under 18 år: 30 kr.

Billetter købes via Billetto her.
Billet giver adgang til hele Glyptoteket på dagen.
Billetter refunderes ikke, men må gerne gives videre.

Køb dit årskort her, og få fri entré til Glyptotekets udstillinger og udvalgte arrangementer.

Udstillinger

Udstillingerne indeholder både kunstværker og arkæologiske genstande og tilbyder nye vinkler på liv, kultur og civilisation gennem 6.000 år.

Årskort

Et helt års adgang til de fantastiske samlinger, de mange særudstillinger, arrangementer og den smukke Vinterhave.

Museumscaféen Picnic

Picnic serverer moderne mad, kaffen er hjemmeristet, og det hele er skabt med omtanke.