At skabe en by – fra oldtidens Ægypten til vor tids København

/ 09. februar 2023
kl. 19.30 - 20.30

Hvordan bliver et sted til en by? I København skyder der hele tiden nye bydele og byudviklingsprojekter frem, men hastig byudvikling er langt fra et nyt fænomen. Kom med til en samtale om byudvikling i et 3.000-årigt perspektiv modereret af arkitekt Ane Cortzen.

I samtalen vil ægyptolog Tine Bagh og arkitekt Mads Birgens fra Cobe dykke ned i vilde byudviklingsprojekter, der alle er (eller bliver) udviklet i en rivende fart og med stærk stedsans. Fra den oldægyptiske by Amarna, som blev skabt til ære for solens gud, og Jernbanebyen på Vesterbro, som skal udvikles med bæredygtig infrastruktur som en af de bærende markører, til Brøndby Strand, som skal have en helt ny bymidte og en solnedgangsplads

At skabe en by – fra oldtidens Ægypten til vor tids København

Om Amarna
Omkring år 1350 f.v.t. i oldtidens Ægypten flyttede farao sin residens 250 km langs Nilen og etablerede Amarna på helt uberørt jord. En helt ny by, som på bare 17 år nåede at blive udbygget med templer, paladser, boliger, værksteder, gravpladser og alt hvad en by ellers har brug for – for så at blive forladt og forkastet igen.

Arrangementet tager afsæt i Glyptotekets nyåbnede særudstilling Amarna – Solgudens by. I samarbejde med Arkitekturåret 2023 trækker vi paralleller mellem datidens byplanlægningsstrategier og de nutidige overvejelser om, hvad der skaber gode steder for folk at være.

Om Mads Birgens
Mads Birgens er arkitekt og Head of Urbanism ved tegnestuen Cobe, som har tegnet helhedsplanerne bag nogle af Københavns mest markante byudviklingsprojekter, fx Papirøen, som er i fuld gang med at blive realiseret, Jernbanebyen på Vesterbro, som skal blive til Københavns nye grønne bydel, og Brøndby Strand som gennem byfornyelse skal forny sin identitet.

Om Tine Bagh
Tine Bagh er ægyptolog på Glyptoteket og står bag særudstillingen Amarna – Solgudens by, som kan opleves på museet fra 26. januar-18. juni 2023.

Om Ane Cortzen
Ane Cortzen er uddannet arkitekt og har i mange år arbejdet med formidling af arkitektur og kultur på TV, i radio og som moderator.

Pris
Billetten inkluderer entrébillet til museet hele dagen. Oplev særudstillingen og museets samlinger ifm. arrangementet. I Picnic kan du spise dejlig frokost eller nyde et glas. Husk at reservere bord her.

Voksne: 145 kr.
Under 27/studerende med gyldigt studiekort: 115 kr.
Årskortholder/under 18 år: 30 kr.

Billetter købes via Billetto her.
Billet giver adgang til hele Glyptoteket på dagen.
Billetter refunderes ikke, men må gerne gives videre.

Køb dit årskort her, og få fri entré til Glyptotekets udstillinger og udvalgte arrangementer.

Udstillinger

Udstillingerne indeholder både kunstværker og arkæologiske genstande og tilbyder nye vinkler på liv, kultur og civilisation gennem 6.000 år.

Årskort

Et helt års adgang til de fantastiske samlinger, de mange særudstillinger, arrangementer og den smukke Vinterhave.

Museumscaféen Picnic

Picnic serverer moderne mad, kaffen er hjemmeristet, og det hele er skabt med omtanke.